Haber

Milli Eğitim Bakanlığı ürünleri PttAVM ile dünyaya açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan MEB Geçiş Platformu sayesinde özel eğitim kurumlarına açılan mağazalarda öğrencilerin el emeği ürünleri satılacak. PttAVM’de.

Olgunlaşma enstitüleri, mesleki ve teknik eğitim okulları, halk eğitim merkezleri ve özel eğitim meslek okullarında üretilen ürünlerin PttAVM aracılığıyla tüm dünyaya açılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı Geçiş Platformu, Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Adil Karaismailoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer. Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde halka tanıtıldı.

Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada e-ticaret ile tüketicilerin istedikleri işlere kolayca ulaşabildiklerini, bu altyapıyı daha hızlı, daha rahat ve her konuta ulaştırmak için yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Ulaşımın her alanında olduğu gibi iletişimde de çok değerli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Karaismailoğlu, kullanıcı sayısı, 5G ve fiber alanlarında yaşanan büyüme ve kazanımları anlattı.

Karaismailoğlu, küresel ticaretin 2021’de yüzde 14 artışla yaklaşık 5 trilyon dolara ulaştığını belirterek, “Bu yıl hacmin 5,5 trilyon dolara, 2023’te ise yaklaşık 6,5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bugün küresel e-ticaret bir toplam perakende satışların yüzde 21’i. Bu daha da gelişecek. Varsayımlar bu oranın 2024’te yüzde 24’e ulaşacağı. 2021’de 380 milyar liraya ulaşan Türkiye’nin e-ticaret hacminin 600’e ulaşacağını öngörüyoruz. yıl sonuna kadar milyar lira.” söz konusu.

Karaismailoğlu, Bakanlık olarak ister e-ticarette ister tamamen fiziki bir sistemle gerçekleştirilsin, internet altyapısından uydu sistemlerine, tüm ulaşımdan bu faaliyetlerin hızlı, rahat ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi. lojistik merkezlere uluslararası taşımacılığın bel kemiği olan modlar.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olan Türkiye’nin kalkınmasına ve heyecanla bekledikleri “Türk Yüzyılı”na kendilerini taşıyacak altyapıyı kurduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, birbirlerine bağlanmanın en büyük görevleri olduğunu ifade etti. Türkiye ile dünya.

98’den fazla ülkeye ihracat imkanı

Karaismailoğlu, söz konusu e-ticaret protokolü ile Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlükleri bünyesinde üretilen ürünlerin PttAVM tarafından satılmasının çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Karaismailoğlu, PttAVM.com’un 2 asra yakın PTT garantisini de alarak Türkiye’nin her yerine hizmet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“PttAVM, 30 bini aşkın tedarikçisi, 45 milyonu aşkın ürünü, 13 milyonu aşkın kayıtlı üyesi ve aylık yaklaşık 3 milyon işlemiyle Türkiye’nin en güvenli ve en büyük e-ticaret sitelerinden biridir. Ayrıca 98’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. PttAVM’nin edindiği tecrübe ile Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kurumlarının hizmet kalitesine ve satışlarına pahalı katkılar sağlayacağına inanıyorum. protokol imza tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli olan özel eğitim kurumlarımız tarafından açılan mağazalar. PTT bunu kimseye yapmaz. İstihdama güç katacağına inandığımız bu adımdan son derece memnunuz.”

20 yılda 183 milyar dolarlık yatırım

Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaşım sektöründe son 20 yılda ilerlediğini belirterek, kara, hava, deniz, demir yolu ve haberleşmeye 183 milyar dolar yatırım yaptıkları bilgisini verdi.

Bu sayede yakıt, zaman ve kaza maliyetlerinin ortadan kaldırılarak yılda 28 milyar dolar tasarruf edildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, kaliteli güvenilir yollar sayesinde trafik kazalarının yüzde 82 oranında azaldığını ve her yıl 13 bin 100 vatandaşın hayatını kurtardıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, 2053 planları doğrultusunda milletin yaşam kalitesini yükseltmek için yurdun dört bir yanına yayılmış 5 bin şantiye, hava alanı, otogar, istasyon ve demiryollarında 700 bin çalışanla seferberlik içinde çalıştıklarını söyledi. Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri yapmaktır.

Esenboğa Havalimanı’na ek yatırım ve bazı teknik çalışmalar dahil 300 milyon Euro’luk yatırım yapılması gerektiğine işaret eden Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Dün 300 milyon Euro’luk yatırımla ve devletten tek kuruş ödemeden devlete toplam 560 milyon Euro kira garantisiyle bir işi tamamladık. Bunun 140 milyon Euro’sunu 90 gün içinde devletimizin kasasına koyacağız. fizibilitenin uygun olduğu projelerde kamu-özel işbirliğini yoğun olarak kullanıyoruz.Yarın Bitlis’te önemli bir yolun açılışını yapacağız.Bitlis-Siirt bölümünde de lojistik koridorda önemli bir trafiğe hizmet veren yolumuzu kaliteli, konforlu ve güvenli hale getirdik. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Cumartesi günü yine Erzurum’da olacağız.Orada da hizmetlerimiz var.Açılışlarını yapıp ülkemizin ve dünyanın hizmetine sunacağız.”

Konuşmaların ardından iki bakanın himayelerinde PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ile MEB Ek Hizmetler Genel Müdürü Levent Özil arasında protokol imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu